1, 2, 3.........ijs!

Blog - 1, 2, 3..........ijs! (Door Sacha Schouten)

De zomer komt eraan. Nu de temperatuur stijgt krijg ik de kriebels. Ik wil eruit, naar buiten! Bij ons is het dan ook gewoonte om in de zomer ‘naar buiten te verhuizen’. Dit houdt in dat we zoveel mogelijk buiten zijn. Om te eten, te spelen en te relaxen. Heerlijk! Een andere gewoonte die voor ons bij de zomer hoort is ijs eten. We zijn dol op ijs en zouden het elke dag kunnen eten.

Nu zit er bij ons in het dorp een prima ijssalon. Als het aan mijn dochters lag gingen we daar elke dag even langs om een ijsje te halen. De ijssalon ligt op de route van school naar huis en soms kies ik bewust een andere weg om de verleiding uit de weg te gaan.

Zelf ijs maken

Toen afgelopen weekend de temperatuur steeg hing de vraag om ijs loodzwaar in de lucht. Ik besloot om het anders aan te pakken. Ik ging zelf ijs maken. Vorig jaar had ik dat ook al eens gedaan en met goed resultaat. Lekker en makkelijk; precies wat past op een warme zomerdag. En ook nog eens gezond omdat het gemaakt is van bevroren fruit.

Bananen uit de vriezer

Nu heb ik in de vriezer altijd bevroren fruit liggen. Bananen uit de fruitschaal die te bruin worden, snij ik in stukjes en dan gaan ze in een zakje en zo de vriezer in. Ook heb ik altijd pakjes diepvriesfruit liggen. Niet alleen handig voor ijs maar ook voor smoothies erg makkelijk.

Bananenijs met stukjes chocolade

Maar goed wij gingen ijs maken en gelukkig had ik twee meisjes die graag wilden helpen. Ik vond mijn recept van vorig jaar terug en we konden aan de slag

We maakten bananenijs met stukjes chocolade.

Nodig voor 2 bakjes ijs:

- 2 bevroren bananen

- scheutje melk (welke soort je ook wilt gebruiken)

- 2 vierkantjes pure chocolade (ik gebruikte hagelslag bij gebrek aan chocolade)

Haal de stukjes banaan uit de vriezer en doe ze met het scheutje melk in een blender. Draai tot moes. Even goed blijven kijken en eventueel een klein beetje extra melk erbij. Niet te veel dan wordt het een milkshake (ook lekker!).

Schep in twee bakjes en strooi de chocolade erover.

Direct opeten!

P.S. Op facebook en internet kwam ik nog meer lekkere en makkelijke recepten tegen waarvan ik er een aantal zeker ga uitproberen. Ik hou je op de hoogte!

Workshop drankjes en ijsjes maken

Op woensdag 21 juni a.s. organiseert Sacha een workshop zomerse drankjes en fruitijsjes maken. Iets voor jouw kind? Meer informatie en aanmelden.

 

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco