Bijna op vakantie

Bijna op vakantie ! (Door Sacha Schouten)

Ben je al aan het aftellen? Nou ik wel. Op het moment dat ik dit schrijf is het nog 3 dagen tot de zomervakantie begint. Heerlijk, zes weken geen gehaast ’s ochtends. Niet zoeken naar gymtassen en fietssleutels, geen lunchbakjes maken maar relaxed de dag beginnen.

Met de vouwwagen

Vorige week was ik bij de kapper. ik werd geknipt door zo’n frisse jonge meid van 24 die vertelde dat ze ook vakantiestress had. Ze kon niet beslissen of ze met haar vriend nou naar Miami, Curaçao of Tenerife zou gaan. Ik voelde me ineens heel saai, wij gaan namelijk gewoon met onze bejaarde vouwwagen naar Frankrijk. Beetje rommelen, kinderen lekker spelen en zwemmen en wij een beetje lezen en kletsen. Heerlijk vind ik het!

Fruitschaal

Mijn oudste dochter herinnerde me laatst aan een vakantiegewoonte die we een aantal jaar geleden zijn gestart. In de eerste supermarkt in het buitenland kopen we de lelijkste schaal/groot bord die we kunnen vinden en die niet meer dan €5,- kost. Dat is onze fruitschaal tijdens de vakantie. De schaal wordt gevuld met fruit en snackgroenten is staat altijd in het zicht. Ik vind het altijd weer opvallend hoe snel de schaal leeg is….

Makkelijk en snel

Want tja, dat eten blijft natuurlijk wel een beetje mijn ding. Of we nu op vakantie zijn of niet. Maar om nou op de camping groots en meeslepend te gaan koken… nou liever niet. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een eigen receptenboekje voor op de camping. ‘Campingeten’ dus. Onze voorkeur voor makkelijke en snelle maaltijden komt daarin duidelijk naar voren.

Ons favoriete recept

Tonijnsalade met kikkererwten, voor 4 personen:

800 gram kikkererwten (blik), uitgelekt en afgespoeld)

350 gram tonijn (blik), uitgelekt in stukjes)

3 grote tomaten, in stukjes gesneden

1 rode ui, fijn gesneden

30 gram koriander (of peterselie), grof gehakt

2 el olijfolie

4 el citroensap

- Meng in een grote kom de kikkererwten met de tonijn, de tomaten, de ui en de koriander (of peterselie).

- Meng de olijfolie en citroensap door elkaar en maak op smaak met zout en peper. schenk de dressing over de tonijnsalade en schud de kom voorzichtig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Lekker met een knapperig stokbroodje!

Fijne vakantie!!!

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco