Scherpe messen en verbandmiddelen

Blog - Scherpe messen en verbandmiddelen (door Geralda Kadiks)

Je kent het vast wel. Jouw kind heeft een mes in handen en je kunt het niet laten om voor de zoveelste keer uit te leggen dat dit gevaarlijk is. En dan komt er een dag dat je zelf onbedachtzaam een lekker pistoletje wilt doorsnijden met een veel te scherp mes. Au!

Buuf met BHV

Het overkwam mij op vakantie in Frankrijk. Het mes schoot van mijn broodje en belandde op mijn linker wijsvinger. Meteen wist ik dat een gewone pleister niet genoeg was. Gelukkig was mijn buurvrouw op de camping bedrijfshulpverlener. Vol vertrouwen liet ik haar onze verbanddoos zien. Die had ik kort voor onze vakantie voordelig aangeschaft. Het plastic zat er nog omheen. Gelukkig hadden we alle spulllen bij de hand. Dacht ik. Maar niets was minder waar. De spullen die mijn buuf nodig had om een drukverband aan te leggen kon ze niet vinden.

Kijk, mama wordt een mummie!

Kort daarna werden de benodigde spullen elders gevonden. Met dank aan de broer van mijn buuf die ook op de camping stond. Terwijl mijn buurvrouw het drukverband aanlegde en ik mijn zoon geruststelde (“Kijk, mama wordt een mummie?) bedacht ik me 2 dingen. Ik moet nu eindelijk mijn EHBO-kennis gaan bijspijkeren (een ongeluk zit in een ‘petit coin’) en ik wil een fatsoenlijke verbanddoos. Een aanbieding van een paar euro? Die hoeft ik niet meer.

Hondsdolheid

Gelukkig hoefde de snee in mijn vinger niet gehecht te worden. De plaatselijke huisarts kon de boel herstellen met een paar kleine plakstrips. Voor de zekerheid kreeg ik nog wel een Tetanus-prik. Een geluk bij een ongeluk. De komende 20 jaar ben ik beschermd tegen hondsdolheid. Maar ik moest wel uitkijken met water. Voor mij toen even geen zwembad meer. En voordat ik ging douchen moest mijn vinger geplastificeerd worden. Het was allemaal minder relaxed dan anders. Maar al met al is het met een sisser afgelopen.

Het Oranje Kruis

Ben je benieuwd wat er in een goede verbanddoos hoort te zitten en waar je die kunt kopen? Kijk dan eens op de website van Het Oranje Kruis https://www.hetoranjekruis.nl/over-het-oranje-kruis/verbandmiddelen/

 

 

 

 

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco