Zomergevoel

Blog - Het Zomergevoel (door Sacha Schouten)

Na 6 weken zomervakantie zitten mijn kinderen alweer een paar weken op school, zijn we weer aan het werken, sporten en racen en lijkt alles weer normaal. Na de rust van 6 weken 'niets' was het echt wel even wennen toen de wekker ging en we weer in het ritme van school en werk moesten komen.

Moeten is stress

Moesten schreef ik hierboven. ‘Moesten’ is de onvoltooid verleden tijd van ‘moeten’. En moeten is stress leerde ik ooit in een coachingstraject. Dus daar moest ik iets mee.☺

Vervang 'moeten' door 'mogen' is dan het advies. We 'mogen' weer aan het werk. Dat klinkt beter dan we 'moeten' weer aan het werk. Nog beter is ‘willen'. Maar ik krijg een beetje jeuk van al die varianten.....

Mag ik een ijsje

Mijn dochters voelde haarfijn aan waar ik tegenaan liep. Amber zei direct: ‘Dus dan heb je een keuze? Maar dat is niet zo, want ik moet naar school en dat wil ik niet’. Lara keek me lachend aan en zei: ‘Mag ik dan een ijsje?’ En zo waren we weer terug bij het vakantiegevoel…

Vakantiegevoel vasthouden

Moeten, mogen, willen. Ik vind het allemaal prima. Mijn advies: maak je niet druk en hou het vakantiegevoel lekker lang vast. Haal spontaan een ijsje op dinsdagmiddag, eet lekker buiten, neem met elkaar de dag door in plaats van op de bank tv te kijken en geniet van alle verse kruiden en het zoete zomerfruit.

Onze zomerhit

Bij het vakantiegevoel hoort voor mij ook een verse maaltijd waar ik niet heel lang voor in de keuken hoeft te staan. Mijn nazomerhit vond ik op www.brendakookt.nl. Een heerlijk gerecht waarin de oven het meeste werk doet.

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas-tomatensalsa

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 grote zoete aardappelen

• olijfolie

• geitenkaas

• 2 tomaten

• 2 stengels lente ui

• 2 handjes rucola

• peper en zout

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 200 °C.

2.Was de zoete aardappelen schoon onder de kraan en prik met een vork meerdere keren in de aardappelen. Vet een ovenschaal in met olijfolie en wrijf de aardappelen hier ook mee in.

3.Verwarm de zoete aardappelen ongeveer 45 tot 55 minuten in de oven. De aardappel is gaar als hij zacht van binnen is (met een vork kun je dit controleren).

4.Snijd ondertussen de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes, de lente ui in ringen en verkruimel de geitenkaas. Meng de tomatenblokjes met de lente ui en geitenkaas en breng dit op smaak met peper en zout.

5.Snijd de zoete aardappelen open en verdeel de geitenkaas-tomatensalsa er over.

Serveer de gepofte aardappelen op een bedje van rucola.

Eet smakelijk!

 

Meer lezen? Ga naar actuele blogs.

 

 

 

 

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco